Ontdek Egypte

Luxor

Luxor Egypte

Luxor informatie en bezienswaardigheden

Luxor is een van de belangrijkste en veelbezochte bezienswaardigheden van Egypte. De historische stad met tempels, musea en de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen is gelegen in de Nijl vallei langs de gelijknamige rivier. Luxor is het beste en grootste openlucht museum ter wereld.

In een straal van enkele kilometers kun je in en rondom Luxor ongeveer een derde van alle authentieke oudheden ter wereld bezichtigen. Een ongekende bron van historische hoogtepunten en erg indrukwekkend. Ontdek de vroegere hoofdstad van Egypte Thebes, de tempels van Karnak, de Luxor tempel, de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen.

Luxor is onder te verdelen in drie deelgebieden: het centrum van de stad aan de oostzijde van de Nijl, Karnak en de locatie van de Vallei der Koningen. De stad Luxor, vroeger Waset en Thebes, wordt ook wel "Stad van van de honderd poorten" genoemd. De stad Luxor van tegenwoordig is een compacte met ongeveer 375.000 inwoners en uitgestrekt langs de rivier de Nijl. Startpunt van veel Nijlcruises.

Luxor beste reistijd

Luxor wordt het meeste bezocht door internationale toeristen in de lente en de herfst. De temperaturen overdag zijn dan aangenaam in tegenstelling tot de hete zomers. In de periode van juni tot en met augustus kan het in de schaduw gerust 35 tot 40 graden zijn overdag. Vanaf de internationale luchthaven van Luxor ben je in ongeveer 20 minuten in het centrum van de stad.

Luxor attracties

De grootste attracties van Luxor zijn de Luxor tempel, de tempels van Karnak, het Luxor museum en het Mummification museum. De Luxor tempel is erg fraai in het begin van de avond met de schitterende verlichting. Je kunt de Luxor tempel binnengaan aan de noordzijde, waar ooit de verbindingsweg lag met de tempels van Karnak. De weg, langs het Mummification museum en het Luxor museum, wordt gerestaureerd en is met de sfinxen er langs een ware bezienswaardigheid. Je gaat de Luxor tempel binnen langs een grote poort, gemaakt door Ramses II, met nog twee van de origineel zes verschillende standbeelden van de koning. Je ziet ook nog een van de twee gedenkstenen van 25 meter hoog. De andere staat in Parijs (Place de la Concorde).

Links over Luxor