Ontdek Egypte

Feestdagen

Egypte Siwa mooie rotspartijen

Egypte feestdagen en festivals

Egypte kent zes nationale feestdagen per jaar. Banken, overheidskantoren en scholen zijn dan dicht. Tijdens de Ramadan zijn veel restaurants en cafe's gesloten in Egypte.

1 januari Nieuwjaarsdag

25 april Bevrijding van de Sinaļ

1 mei Dag van de arbeid

23 juli Herdenking van de revolutie van 1952

6 oktober Dag van de strijdkrachten

Op de dag na Pasen vieren de Egyptenaren Sham el Nessim (Sham an Nissim). De datum en dag wisselen dus elk jaar. Iedereen ongeacht het geloof gaat dan picknicken,

Egypte islamitische feestdagen

Id-al-fitr Feest van het verbreken van de vasten aan het einde van de Ramadan bij nieuwe maan. Het feest duurt drie dagen met uitgebreide maaltijden, kado's en nieuwe kleren.

Id-al-Adha Het offerfeest 70 dagen na de Ramadan. Abraham was bereid zijn zoon te offeren aan God en God stond hem toe in plaats daarvan een schaap te offeren. Die dag slacht men een schaap en deelt het vlees met familie, buren en arme mensen.

Ras-al-sana-al-higiya is Islamitisch nieuwjaar en men viert ook de geboorte van de profeet Mawlidal-Nabi met een optocht ter ere van profeet Mohammed.

Egypte koptische feestdagen

7 januari Koptisch Kertsmis en men eet voor de datum 43 dagen geen dierlijke producten. Koptisch Pasen is aan het eind van de vasten.