Ontdek Egypte

El gouna

Egypte jachthaven van El Gouna

El Gouna informatie en bezienswaardigheden

El Gouna is met 14 hotels, een 18 holes golfbaan, 2 jachthavens en een meer dan 10 kilometer lange kustlijn een van de belangrijkste badplaatsen aan de Rode Zee in Egypte. De vakantiebestemming heeft meer dan 15.000 inwoners in appartementen of villa’s. Verder beschikt El Gouna over een eigen ziekenhuis en scholen. El Gouna heeft geen eigen luchthaven en maakt gebruik van het vliegveld van Hurghada en ligt op ongeveer 425 kilometer van Caïro.

El Gouna is een populaire vakantiebestemming voor families met kinderen. De infrastructuur van de stad is hier grotendeels op ingesteld met activiteiten voor het hele gezin. Het El Gouna aquarium en museum, de mini golfbaan, pony rijden op het strand van Zeytouna en de overdekte speeltuin van The Cheeky Monkeys bij de haven zijn voorbeelden van faciliteiten. Er zijn zelfs professionele babysit centrales waar je je oppas kunt inhuren om zelf te luieren of een balletje te kunnen slaan op de golfbaan.

Deze vakantiebestemming is ideaal voor een huwelijksreis. De hoge kwaliteit van de hotels, de restaurants, de jachthavens en het kilometers lange zandstrand met eilandjes maken El Gouna romantisch. In totaal kun je kiezen uit meer dan 100 restaurants en bars voor een cocktail of een heerlijk diner.

El Gouna is de meest milieu-vriendelijke badplaats van Egypte. Alle hotels van de vakantiebestemming hebben een Green Globe Award. Awards voor hotels die voldoen aan de hoogste criteria van onder andere energiebesparing, waterbesparing en zorg voor het milieu.

El Gouna uitgaan

El Gouna kent geen bruisend nachtleven voor clubbers. Je kunt dansen in nachtclub Palladium of Scenario in het Movenpick Hotel. Regelmatig zijn er evenementen bij de jachthaven of buiten El Gouna met muziek en optredens.

El Gouna golf

El Gouna heeft een 18 holes golfbaan welke het hele jaar is geopend. De El Gouna Championships Course is 6.296 meter en par 74 met een bistro-bar en a la carte restaurant. Je kunt hier golflesen nemen of zelf een balletje slaan. De golfbaan is ontworpen door Gene Bates en Fred Couples en geopend in het jaar 2000.

El Gouna klimaat en weer

El Gouna heeft een droog woestijnklimaat net als in Hurghada en veel andere vakantiebestemmingen aan de Rode Zee. Je kunt het hele jaar door in El Gouna vakantie vieren, maar er zijn grote verschillen tussen het weer in de zomer- en winterperiode. De winter duurt van december tot en met februari en overdag is het vaak rond de 25 graden in de schaduw en er kan een stevige wind vanaf de Rode Zee waaien. Na zonsondergang kan de temperatuur dalen tot 10 a 12 graden. Het zeewater is in deze periode nog aangenaam met een temperatuur van meer dan 20 graden. In de zomerperiode van mei tot en met september is de dagtemperatuur gemiddeld 35 graden en zijn de nachten zwoel met temperaturen van ruim 20 graden.

Links over El gouna