Ontdek Egypte

Accommodaties

Egypte mooi hotel bij El Gouna

Egypte hotels en accommodaties

Het zoeken van een accommodatie zal in Egypte geen probleem moeten opleveren. Aanbod genoeg van appartementen, campings, hotelkamers of luxe villa's. Je vind ze werkelijk verspreid over het hele eiland van in het binnenland tot pal aan zee of het strand.

In Egypte worden in rap tempo nieuwe hotels gebouwd, vooral in de bekende toeristenplaatsen.Van eenvoudige tot zeer luxueuze hotels en zelfs al eco-hotels. De internationale hotels zoals Hillton Mariott en Sheraton zijn ruim vertegenwoordigd. Je kunt deze hotels het beste boeken via uw touroperator of via het centrale reserveringskantoor.

Zorg dat je in de hotels duidelijke afspraken maakt wat je wel en niet wilt hebben en zorg dat men ze ook nakomt. Sommige grote hotels hebben zelf een golfbaan of duikschool. In de kleinere hotels kan de kwaliteit zeer verschillen maar de bediening is er over het algemeen persoonlijker. Dan zijn er ook nog de schitterende oude hotels,soms net paleizen. Ze zijn zeker een bezoekje waard.

De prijzen zijn in het hoogseizoen(herfst winter lente)het hoogst en in het laagseizoen(zomer) het laagst. Er komen altijd nog belastingen en servicekosten bij ,houdt daar rekening mee. Fooien voor een dienst 50pt tot 1 le. Geef geen fooi als er geen aanleiding voor is.

Egypte heeft ook 15 jeugdherbergen in de toeristencentra. Meestal moeten de mannen en vrouwen gescheiden slapen.Sommige hebben echtparenkamers. Reserveren is niet nodig.Prijzen van 1 tot 5 euro per nacht per persoon. Kamperen is maar op enkele plaatsen mogelijk. Informeer van te voren goed.

Hotels hebben toiletpotten net als wij maar buiten de toeristenplaatsen kan het wel een een gat in de grond zijn. In kleinere hotels en restaurants is niet overal wc papier aanwezig. Neem tissues mee. Water om je handen te wassen is er wel.