Ontdek Egypte

Hurghada

Egypte woestijn en kamelen

Hurghada informatie en bezienswaardigheden

Hurghada is een moderne en populaire vakantiebestemming aan de oostkust van Egypte. De badplaats ligt aan de Rode Zee en telt bijna 200.000 inwoners. Ingezetenen van Hurghada zijn een multiculturele mix afkomstig uit diverse landen en meestal werkzaam in de toeristische sector. Niet alleen Egyptenaren maar ook Russen, Britten en Duitsers hebben hier een duikschool, makelaarskantoor, hotel of fungeren als reisgids in het vakantieoord.

De afgelopen tien jaar heeft Hurghada zich sterk ontwikkeld tot een echte vakantiebestemming. In totaal zijn er meer dan 200 verschillende hotels vari�rend van lokale twee sterren accommodaties tot welbekende vijf sterren resorts van o.a. Sheraton en Hilton. De meeste hotels bieden all-inclusive verzorging aan tijdens een vakantie. Vakantie aanbiedingen naar Hurghada in Egypte zijn het hele jaar door online te vinden en ook te boeken. In de winterperiode is het klimaat hier in de Egyptische badplaats aangenaam.

Hurghada is onderverdeeld in drie verschillende regio's: El Dahar, Sheraton road en Village road. In El Dahar woont de lokale bevolking van Hurghada en je kunt je hier vermaken op de vele marktjes en mooie souvenirs kopen. Let op dat je niet vergeet af te dingen. Onderhandelen is hier heel normaal. Sheraton road is het toeristische centrum van Hurghada met veel (luxe) hotels, uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Geniet van een wandeling naar de jachthaven met visrestaurants, luxe jachten en veel (luxe) winkels. In Village road tref je veel, heel veel winkels, winkelcentra en uitgaansgelegenheden als het Hard Rock Cafe. Esplanada is een voorbeeld van een groot winkelcentrum in dit gedeelte van Hurghada. Als je interesse hebt in de lokale bevolking van Hurghada en de cultuur van Egypte dan ben je hier op het verkeerde adres. De wandelboulevard is meer dan vijf kilometer lang en vaak druk met vooral toeristen.

Hurghada excursies

De mooiste excursies in Hurghada kun je maken op of in de Rode Zee. De onderwaterwereld hier is een van de mooiste ter wereld en een paradijs om te duiken en snorkelen. De koraalriffen hebben hier de mooiste kleuren vergezeld door honderden verschillende vissoorten. Snorkel- en duikexcursies kun je in Hurghada dus ook volop boeken en zijn een aanrader tijdens je vakantie. Spaar de riffen en diersoorten, raak niks aan onderwater en geniet alleen met je ogen. Zo kunnen ook andere vakantiegangers van het moois van de Rode Zee blijven genieten. De meeste snorkel- en duikexcursies starten 's morgens tussen 08.00 en 09.00 uur met een transfer naar de haven. De boottocht duurt tot laat in de middag, 16.00 uur, en gaat langs een of twee verschillende riffen. Lunch is veelal inbegrepen.

De hoofdstad Cairo kun je ook bezoeken vanuit Hurghada. Je kunt kiezen uit vervoer per bus of per vliegtuig een een eendaagse of tweedaagse excursie. Een dagtocht naar Cairo per bus kost ongeveer 90 euro en met het vliegtuig ongeveer 250 euro per persoon. In en rond Cairo bezoek je de piramides in Giza, de sphinx en het nationaal museum van Egypte. Een eventuele tweede dag brengt je bij de Khan el Kalily bazaar of de stad Alexandri�.

Bezoek Luxor met een eendaagse of tweedaagse excursie tijdens je vakantie. Luxor is het grootste open lucht museum ter wereld met o.a. de Luxor tempel, de Karnak tempel en de vallei van de koningen. Een bustocht van Hurghada naar Luxor duurt ongeveer vier uur en de excursie start bij 90 euro per persoon.

Andere excursies die je dichterbij kunt ondernemen zijn een woestijnsafari, een bezoek aan El Gouna, een toottochtje naar het eiland Giftun of een stranddag voor families bij Sharm el Naga.

Hurghada klimaat en weer

Hurghada heeft een droog woestijnklimaat en je zult er zelden een wolkje aan de lucht zien laat staan regen zien vallen. Je kunt het hele jaar door naar Hurghada reizen, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de zomer- en winterperiode. De winter duurt van december tot en met februari en overdag is het veelal tussen de 20 en 25 graden, er kan een stevige wind van zee waaien en als de zon ondergaat kan de temperatuur dalen tot 10 graden. De zeewatertemperatuur blijft in deze periode ook boven de 20 graden. In de zomerperiode van mei tot en met september is de dagtemperatuur 30 tot 40 graden en zijn de nachten zwoel met 22 tot 27 graden.

Hurghada uitgaan

Hurghada kent een bruisend nachtleven wat plaatsvind in de grotere hotels maar ook op Village road. Populaire nachtclubs zijn de twee Papa's beach clubs en Ministry of Sound. Verder zijn er tientallen andere discotheken en honderden bars en terrassen.

Links over Hurghada