Ontdek Egypte

Sharm el sheikh

Egypte koraal en vissen tijdens duiken in Rode Zee

Sharm el Sheikh informatie en bezienswaardigheden

Sharm el Sheikh is een populaire vakantiebestemming in Egypte gelegen in het zuiden van het schiereiland Sinaļ. De naam is in de 19e eeuw op de kaart komen te staan en Sharm el Sheikh was destijds en en tot 15 jaar geleden een echt vissersdorp. Tegenwoordig is de badplaats de drukste van Sinaļ en ligt aan de Golf van Akaba op ongeveer vier en een half uur vliegen vanaf Amsterdam of Brussel.

De stranden zijn van fijn zand, lopen geleidelijk de zee in en liggen verspreid over 25 kilometer kustlijn. De Rode Zee biedt prima mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen of duiken en is het gehele jaar door een zon zekere reisbestemming. Enkele decennia geleden was Sharm el Sheikh nog een kleine vissersdorpje, maar inmiddels is de vakantiebestemming het epicentrum van de "Riviera aan de Rode Zee". Het vakantiedorp heeft een goede toeristische infrastructuur en een prima vakantiebestemming om te relaxen en te genieten van luxe.

Duikers komen van over de hele wereld om de onderwaterwereld bij Sharm el Sheikh te bewonderen. De riffen bij Ras Umm Sid, Turtle Bay en Shark's Bay zijn schitterend, maar ook het Nationale Park Ras Mohammed is een echte bezienswaardigheid.Voor de kust liggen meer dan 250 verschillende koraalriffen met talloze verschillende vis- en plantensoorten te wachten om ontdekt te worden.

De bouw van de hotels is sterk variėrend en het centrum van Sharm el Sheikh kent autovrije voetpaden op brede promenades, luxe restaurants, bars, discotheken en nachtclubs. Het wordt dan ook niet voor niks "mini Las Vegas" genoemd. Shoppen kun je voor kleding goed in Noama Bay, maar ook de andere baaien van Tiger, Nabq Bay, Shark en Garden bieden veel toeristische attracties.

Sharm el Sheikh excursies

In en rondom Sharm el Sheikh kun je diverse excursies doen tijdens je reis of vakantie. Een kamelen trektocht (of paarden) door de woestijn en dorpjes, oases en het Nabq mangrovewoud. Andere opties zijn een bezoek aan het St. Katherinenklooster en de Mosesberg, een jeep safari in de "Coloured Canyon" of een tochtje met een quad door de binnenlanden en woestijn.

Sharm el Sheikh uitgaan

Als de zonder ondergaat in Sharm el Sheikh start het leven in Naama Bay. Modern en traditioneel wordt hier gecombineerd met oud en nieuw. Drink je koffie in een Egyptisch koffiehuis of bij Starbucks. Grootste en bekendste nachtclub is de beroemde Pacha Sharm El-Sheikh.

Sharm el Sheikh klimaat en weer

Sharm el Sheikh heeft een droog woestijnklimaat net als de andere badplaatsen in het noordoosten van Egypte. De lucht is bijna altijd strakblauw en je zult er zelden een wolkje aan de lucht zien. Je kunt het hele jaar door naar Sharm el Sheikh op vakantie. De winter duurt van december tot en met februari en overdag is het maximaal 25 graden in de schaduw, maar 's nachts kan het ris zijn met temperaturen van 12 graden. De zeewatertemperatuur blijft het gehele jaar boven de 20 graden. In de zomerperiode van mei tot en met september is de dagtemperatuur vaak hoger dan 30 graden en zijn de nachten zwoel met 25 graden of warmer.

Links over Sharm el sheikh