Ontdek Egypte

Luchthavens

Egypte sphinx

Vliegvelden Egypte

Egypte heeft in totaal 86 verschillende luchthavens. Vanuit Nederland worden er 11 aangevlogen. De populairste luchthavens zijn die van Ca´ro, Hurghada en Sharm el Sheikh.

Ca´ro International Airport

Deze luchthaven ligt op 25 kilometer van het centrum van de Egyptische hoofdstad en met de auto of taxi is dit een rit van ongeveer 40 minuten. Je komt aan in terminal I als je met een Arabische luchtvaartmaatschappij vliegt en in terminal II als je met een westerse luchtvaartmaatschappij vliegt. Door de opening van de terminal III is de capaciteit van het vliegveld verdubbeld. KLM en Egyptair vliegen dagelijks van Amsterdam (Schiphol) naar Ca´ro.

Taxi's zijn goedkoper dan in Europa. OfficiŰle taxi's in Ca´ro zijn zwart met wit of geel en hebben vaste tarieven. Er zijn ook limousines maar die zijn een stuk duurder. Het openbaar vervoer, bussen, is het voordeligste. De beste buslijn van de luchthaven naar het centrum is lijn 356 en rijdt elke 20 minuten van 07.00 tot 24.00 uur.

Het toeristenbureau zit in terminal I en is dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00 uur.

Luxor International Airport

Dit vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Luxor. Hier komen binnenlandse vluchten en charters zoals ArkeFly en Transavia vanuit Amsterdam en Jetair vanuit Brussel. Er zijn geen busverbindingen tussen de luchthaven van Luxor en de stad en dus is een taxi de optie. Spreek vooraf een prijs af met chauffeur. Het toeristenbureau is in de wintermaanden elke dag geopend.

Sharm el Sheikh International Airport

Het vliegveld van de badplaats Sharm el Sheikh ligt op ongeveer 15 kilometer ten noorden van het centrum. Er is (nog) geen openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar de stad en dus vervoer per touringcar van je reisorganisatie of een taxi.

Hurghada International Airport

Het vliegveld ligt vlakbij de de vakantiebestemming Hurghada. Vanaf de luchthaven kun je het beste per taxi of met een touringcar van je reisorganisatie naar je hotel of appartement reizen.

Vluchtduur Egypte

Vanaf Nederland en Belgie is het ongeveer vier uur en dertig minuten vliegen naar Ca´ro. Binnenlandse vluchten zijn korter en duren Ca´ro/Luxor 50 minuten, Ca´ro/Sharm El Sheikh 30 minuten, Luxor/Sharm El Sheikh 40 minuten, Luxor/Hurghada 30 minuten, Luxor/Aswan 30 minuten en Aswan/Abu Simbel 30 minuten.