Ontdek Egypte

Reisinformatie

Egypte strand en zee bij El Gouna

Egypte reisinformatie

Egypte is een vakantiebestemming in Noord Afrika. De Egyptische Pond is het wettelijk betaalmiddel. Egyptenaren spreken Arabisch, maar in de toeristische plaatsen als Hurghada en El Gouna spreekt men ook vaak Engels.

In Egypte is het een uur later dan in Nederland en je hebt geen vaccinaties nodig om naar het land te reizen. Let op drink geen water uit de kranen en pas ook voor voedsel dat wordt gewassen met dit water. Koop mineraalwater in flessen of flesjes.

Arabisch is de voertaal in Egypte, maar in toeristische gebieden en vakantiebestemmingen spreken ze ook Engels, Frans en soms Duits. Handig is een taalgidsje om ook met de lokale bevolking in contact te komen.

Reisdocumenten en visum Egypte

Voor Nederlanders is een identiteitskaart of paspoort voldoende om naar Egypte te reizen. Deze moet minimaal zes maanden geldig zijn na de datum van terugkeer. Het visum kan worden verkregen bij aankomst op de luchthaven in Egypte tegen een contant bedrag van 15 dollar of de tegenwaarde in euro's. Met een Nederlandse identiteitskaart dienen twee extra pasfoto�s te worden voorzien. Het visum kan ook worden verkregen bij het consulaat van Egypte in Nederland. Je visum hier aanvragen voor je reis.

Valuta Egypte

De lokale valuta in Egypte is de Egyptische pond (LE). De munt wordt berekend op de koers van de Amerikaanse dollar. Een euro is gelijk aan ongeveer 8,15 LE. Het is mogelijk om geld te wisselen op de internationale luchthavens, banken, hotels en wisselkantoren. Creditcards worden geaccepteerd in hotels en in sommige winkels. Ook in Nederland kun je alvast Egyptische ponden wisselen voor je op vakantie gaat.

Egypte inentingen

Neem ruim van te voren contact op met je huisarts of GGD als je op vakantie gaat naar Egypte of een rondreis gaat maken. Hoewel het niet verplicht is om je in te enten zijn inentingen tegen tetanus of dtp (difterie, tetanus en polio) e hepatitis A en B aan te raden. Reis je naar het gebied rond Fayoemstad dan kun je het beste medicijnen tegen malaria meenemen. Andere ziekten zoals knokkelkoorts, filariasis en tyfus komen weinig voor, maar toch insmeren met een insectenwerend middel is aan te raden.

Ga nooit zomaar in de Nijl of ander open water zwemmen, want de kans bestaat dat je bliharzia oploopt. Zorg in ieder geval voor een goede ziekteverzekering en/of reisverzekering.

Links over Reisinformatie