Ontdek Egypte

Informatie

Egypte sphinx vanaf de zijkant

Egypte algemene informatie

Egypte kent een van de oudste beschavingen ter wereld van meer dan 5000 jaar oud. De Nijlvallei is al sinds jaar en dag een toeristische trekpleister en ook de piramides, sphinxen, het milde klimaat en de onderwaterwereld van de Rode Zee trekken vakantiegangers aan.

Egypte is een republiek en heeft meer dan 83.000.000 miljoen inwoners en een oppervlakte van meer 1.000.000 vierkante kilometer. Het land ligt als enige land ter wereld in de continenten Afrika en Azi�. De hoofdstad Ca�ro is ook de grootste stad van Afrika met meer dan 8.000.000 inwoners en herbergt een van de mooiste en bijzondere musea ter wereld.

Het schiereiland Sina� heeft een oppervlakte van 61.000 km2 en grenst in het westen aan het Suez kanaal, welke Afrika en Azi� van elkaar scheidt, en in het oosten aan de Golf van Aqaba. Aan de noordzijde grenst Sina� met een kustlijn van meer dan 200 kilometer aan de Middellandse Zee met de golfbaan van Zaranik en de mooie stranden bij het Bardawil meer.

De Nijl Delta is een uitgestrekt gebied welke uitmond in de Middellandse Zee ten noorden van de hoofdstad Ca�ro en loopt van Alexandri� tot aan Port Said. Hier liggen steden als El Alamein, Marsa Matruh en Sallum. El Alamein speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en tegenwoordig met haar musea.

Egypte is een religieus land, waar de Islam het offici�le geloof is. De meeste Egyptenaren zijn Moslim echter zijn er ook ruim 12 miljoen Christenen. Egyptenaren zijn harde werkers en werken veelal in de centra van de steden en badplaatsen welke de laatste decennia heft meest zijn veranderd.

Egypte is een warm land voor eigenlijk het gehele jaar en is daarmee een winterzon en zomerzon vakantiebestemming. In de zomermaanden kunnen de dagtemperaturen in Ca�ro en in de badplaats langs de Rode Zee oplopen tot boven de 35 graden. In de wintermaanden komt de dagtemperatuur zelden onder de 18 graden. Wekelijks gaan er meerdere vluchten naar Cairo en Egypte vanuit Nederland naar de zonnige vakantiebestemmingen.