Ontdek Egypte

Steden en badplaatsen

Egypte Sharm el Sheikh vanaf de zee

Egypte steden en badplaatsen

Het grootste gedeelte van de Egyptenaren woont langs de rivier de Nijl, aan de Middellandse Zee of aan de Rode Zee. Het binnenland bestaat uit de westelijke, oostelijke, SinaÔ en NubiŽ woestijn en deze gebieden zijn vrijwel onbewoonbaar.

De grootste steden van Egypte zijn CaÔro en AlexandriŽ gelegen in het noorden van het land. Bekende vakantiebestemmingen zijn Hurghada, Sharm el Sheikh, Dahab en El Gouna. Maar ook langs de Middellandse Zee worden badplaatsen meer toegankelijk voor toeristen.

Het Suez-kanaal bij de stad Suez scheidt de werelddelen Afrika en AziŽ van elkaar. Aan het begin van het kanaal ligt de havenplaats Port Said. De havenstad heeft ongeveer 750.000 inwoners en wordt aangedaan door cruiseschepen uit Cyprus, Griekenland en IsraŽl.

AlexandriŽ wordt ook wel de "Parel van de Middellandse Zee" genoemd. De stad is gesticht door de legendarische Alexander Grote op de plaats waar eens de vuurtoren van Pharos, een van de vroegere zeven wereldwonderen, stond. De zeezijde is pittoresk en AlexandriŽ heeft ook tal van historische bezienswaardigheden als de Bibliotheek van AlexandriŽ.

Hurghada is de populairste vakantiebestemming van Egypte. De badplaats wordt vooral veel bezocht in de wintermaanden en de lente. In de zomer zijn de temperaturen overdag geregeld boven de 35 graden. Hurghada heeft diverse winkelcentra, een lange boulevard en diverse prachtige en luxe hotels. Verzorging is vaak op basis van half pension of all inclusive en duiken of snorkelen zijn de meest geboekte excursies.

Sharm el Sheikh is een andere geliefde vakantiebestemming in Egypte. Deze badplaats heeft een luxer karakter en beschikt over zeer exclusieve hotels, villa's en bungalows. Het centrum is gezellig en beschikt over zeer goede restaurants en winkels. Duiken en snorkelen kun je rondom het onderwaterparadijs van de riffen van Ras Mohammed.

Opkomende vakantiebestemmingen zijn El Gouna en Marsa Alam. El Gouna heeft een schitterende golfbaan en is te bereiken via de luchthaven van Hurghada. Marsa Alam heeft een eigen luchthaven.

Links over Steden en badplaatsen