Ontdek Egypte

Bezienswaardigheden

Egypte piramides en de stad Cairo

Egypte bezienswaardigheden en hotspots

Egypte is een land met veel bezienswaardigheden. Het land is grotendeels woestijn met een grote diversiteit aan flora en fauna in en rondom de Nijl. Niet alleen de zon, zee en het strand zijn trekpleisters van Egypte, maar ook de rijke cultuur en geschiedenis maken Egypte interessant. Egypte is een land voor diverse soorten toerisme.

Bezienswaardigheden in Egypte kun je het beste georganiseerd ontdekken. Veelal liggen de bezienswaardigheden ver weg van badplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh. Excursies naar bijvoorbeeld Luxor, Cheops of Toetanchamon zijn vaak lange tochten in busjes over saaie wegen.

Excursies kun je voorafgaand aan je vakantie naar Egypte boeken bij de reisorganisaties of ter plekke bij een lokale organisatie. Let hier goed op en kies voor een goed en betrouwbare organisatie. Bij twijfel kun je het beste informatie vragen bij het hotel waarin je verblijft of je reisagent.

Luxor

Luxor wordt ook wel het grootste openlucht museum ter wereld genoemd en bij een vakantie in Egypte mag deze bezienswaardigheid eigenlijk niet ontbreken. Langs de Nijl vind je de tempels van Luxor en Karnak, maar ook diverse musea en de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen.

Gizeh

Gizeh (Giza) ligt net buiten CaÔro en hier kun je de gelijknamige piramides bezoeken. Een belangrijke en mooie archeologische bezienswaardigheid die prima te combineren is met een bezoek aan of stedentrip naar de hoofdstad van Egypte.

Aswan

Aswan is een wat rustigere vakantiebestemming met bezienswaardigheden als Philae, de dam van Saad-El-Ali en diverse musea. Aswan heeft een eigen internationale luchthaven, maar vanaf Nederland en BelgiŽ wordt vaak gevlogen via CaÔro.

Links over Bezienswaardigheden