Ontdek Egypte

Vakanties

Egypte strand met parasols en boten in Sharm el Sheikh

Egypte vakantie en reisinformatie

Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Egypte. De vakantiegangers komen graag kijken naar de piramides en andere oudheden. Het aantrekkelijke klimaat en de mooie onderwaterwereld van de Rode Zee trekken toeristen vanuit de hele wereld naar badplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh.

Egypte kun je vanaf Nederland het gehele jaar door met het vliegtuig bereiken vanaf Schiphol. Ook vanaf Brussel en Dusseldorf zijn er frequente verbindingen met Egypte. De luchthavens van Cairo, Hurghada en Sharm el Sheikh worden rechtstreeks aangevlogen. De vliegtijd varieert van 4 uur tot 4 uur en dertig minuten. Het wegennet is niet erg goed te noemen en het is niet aan te raden zelf een auto te huren. Excursies zijn vaak georganiseerd met kleine of grote groepen. Bij veel reisorganisaties kun je georganiseerde vliegvakanties boeken.

In Hurghada, Sharm el Sheikh en andere kustplaatsen langs de Rode Zee wordt veelal vakanties Egypte op all-inclusive basis aangeboden. Grote wereldbekende hotelketens als Hilton hebben hier hun luxe resorts, maar ook diverse andere (lokale) ketens zijn vertegenwoordigd met 4 en 5 sterren accommodaties.

Luxor

Luxor wordt ook wel het grootste openlucht museum ter wereld genoemd en ligt vrij centraal in Egypte langs de rivier de Nijl. Vanuit vakantiebestemmingen als Hurghada Port Ghalib en Marsa Alam kun je dagexcursies boeken naar deze bijzondere bezienswaardigheid in Egypte. Luxor heeft een eigen internationale luchthaven.

Egypte duiken

Duiken is erg populair tijdens een reis of vakantie in Egypte. Niet voor niets want de Rode Zee herbergt schitterende koraalriffen met veel prachtige koralen en gekleurde vissen. Tijdens je vakantie kun je proefduiken maken, je PADI halen of natuurlijk een duikexcursie maken voor gevorderden. Mooie riffen vind je onder andere bij Sharm el Sheikh (Ras Mohammed), bij El Quseir en bij Berenice (Ras Banas).

Egypte internet

In Egypte kun je op steeds meer plaatsen gebruik maken van WIFI of terwijl gratis internet. Accommodaties, maar ook bars en restaurants bieden hun gasten de mogelijkheid om hun mail te checken, in te checken via Foursquare, even te twitteren of een foto of bericht te plaatsen op Facebook. Zo kun je dus eenvoudig en voordelig contact houden met je vrienden, familie en kennissen tijdens je vakantie in Egypte.

Links over Vakanties